Dostępność wydarzenia
Okno dialogowe zawierające informacje o dostępności wydarzenia.
Dostępność
Miejsca parkingowe
- Czy są miejsca parkingoweTAK
- Czy są miejsca parkingowe dla osób z niepełnosprawnościąTAK
- Gdzie znajduje się wejście dostępne dla osób poruszających się na wózku:Lorem Ipsum
- W jaki sposób osoba poruszająca się na wózku może dostać się do budynku?Lorem Ipsum
- W jaki sposób można dostać się do wejścia:Lorem Ipsum
- Jaka jest szerokość drzwi wejściowych?23 m
- Wysokość progu przy drzwiach *15 cm
- Inne Uwagi:Vestibulum commodo sapien non elit porttitor, vitae volutpat nibh mollis.
Toalety
- Czy na miejscu są Toalety?TAK
- Czy zapewniono toaletę dla osób z niepełnosprawnością?Tak, ale dostęp do niej jest utrudniony
Dostępność wydarzenia
- Wydarzenie dostępne dla osób niesłyszących
- Pętla indukcyjna
- Przenośne (osobiste) systemy FM
- Język migowy
- Polskie napisy
- Napisy dla niesłyszących
- Wydarzenie dostępne dla osób niewidomych i niedowidzących
- Audiodeskrypcja
- Tyflografika, materiały do dotykania
- Wydarzenie dostępne dla osób z niepełnosprawnością ruchową
- Dostępne dla osób z niepełnosprawnością ruchową z asystentem
- Wydarzenia dla osób z niepełnosprawnością intelektualną
- Wydarzenie dla osób ze spektrum autyzmu
- Wydarzenie dla dzieci
- Wydarzenie dla dorosłych
CAM od kuchni – Krem z selera i zrazy z indyka
lut - mar
początek: czwartek, godz. 10:00
zakończenie: środa, godz. 23:00
Warszawa,
online
Organizator | Strona organizatora | Znajdź go na: |
CAM Nowolipie | www.cam.waw.pl | Strona CAM Nowolipie w serwisie FacebookStrona organizatora w serwisie Instagram |
Zdrowy obiad
W trzecim odcinku CAM od kuchni będziemy gotować przepyszną zupę krem z selera z oliwą truflową i rukolą oraz chrupiącą indyczkę pod beszamelem z ziemniakami puree i sałatką ze świeżych warzyw. Naszym przewodnikiem po świecie kuchni będzie kucharz Dominik Gabryelski.
Przepis na zupę:
Składniki: jeden duży seler, dwa ziemniaki, 200 ml śmietanki 30%, kostka warzywna rosołowa, tymianek świeży – jedna gałązka, kilka kropli oliwy truflowej, rukola.
Chrupiąca indyczka pod beszamelem z ziemniakami puree i sałatką vinegrette
Przepis na chrupiące roladki z indyka:
Danie główne jest to roladka z piersi indyka w formie zrazika panierowana w mące ziemniaczanej bezglutenowo i polana sosem beszamelowym. Świetnie smakuje z piure ziemniaczanym i odrobiną chrupiących, świeżych warzyw polanych oliwą i sokiem z cytryny.
Skład: pierś z indyka 2x 140 gr, włoszczyzna z rosołu: 1 marchew, pietruszka lub kawałek selera, surowy por, kawałek sera wędzonego lub dwa oscypki, przyprawa curry, mąka ziemniaczana, 4 jajka, olej, 100 gr boczku, ziemniaki (na dwie porcje około 400 gr), mleko 300 ml, mix sałat, pomidorki koktajlowe 1 opakowanie, ogórek, oliwa, cytryna, mąka 100 gr, masło 100 gr, sól, pieprz.
Miłego dnia!