Dostępność wydarzenia
Okno dialogowe zawierające informacje o dostępności wydarzenia.
Dostępność
Miejsca parkingowe
- Czy są miejsca parkingoweTAK
- Czy są miejsca parkingowe dla osób z niepełnosprawnościąTAK
- Gdzie znajduje się wejście dostępne dla osób poruszających się na wózku:Lorem Ipsum
- W jaki sposób osoba poruszająca się na wózku może dostać się do budynku?Lorem Ipsum
- W jaki sposób można dostać się do wejścia:Lorem Ipsum
- Jaka jest szerokość drzwi wejściowych?23 m
- Wysokość progu przy drzwiach *15 cm
- Inne Uwagi:Vestibulum commodo sapien non elit porttitor, vitae volutpat nibh mollis.
Toalety
- Czy na miejscu są Toalety?TAK
- Czy zapewniono toaletę dla osób z niepełnosprawnością?Tak, ale dostęp do niej jest utrudniony
Dostępność wydarzenia
- Wydarzenie dostępne dla osób niesłyszących
- Pętla indukcyjna
- Przenośne (osobiste) systemy FM
- Język migowy
- Polskie napisy
- Napisy dla niesłyszących
- Wydarzenie dostępne dla osób niewidomych i niedowidzących
- Audiodeskrypcja
- Tyflografika, materiały do dotykania
- Wydarzenie dostępne dla osób z niepełnosprawnością ruchową
- Dostępne dla osób z niepełnosprawnością ruchową z asystentem
- Wydarzenia dla osób z niepełnosprawnością intelektualną
- Wydarzenie dla osób ze spektrum autyzmu
- Wydarzenie dla dzieci
- Wydarzenie dla dorosłych

kogel-mogelsmaki dzieciństwa
Rozrywka
Smaki dzieciństwa
20
sty
środa, godz. 10:00 - 11:00
Warszawa,
Centrum Aktywności Międzypokoleniowej
Organizator | Strona organizatora | Znajdź go na: |
CAM Nowolipie | www.cam.waw.pl |
Kogel-mogel
Dziś w cyklu SMAKI DZIECIŃSTWA DZIELIMY SIĘ Z Państwem wspomnieniem Pani Agnieszki
Kogel-mogel, któż z nas nie pamięta tego smaku? Niby tylko jajka i cukier, a jednak samki bywały różne. Każdy dom miał swój zwyczaj. Kilka kropel cytryny, kakao, wanilia… Pamiętacie wasze dodatki?
Dziś o swoim smaku dzieciństwa opowie nasza Pani Dyrektor Agnieszka.
„Dobry i słodki kogel-mogel to prawdziwy smak dzieciństwa!
Gdy na sklepowych półkach nie było nic, to właśnie ten deser stanowił wielki rarytas.
Podstawą dobrego kogla-mogla są proste składniki dobrej jakości – jaja kurze i cukier.
A jego przygotowanie nie zajmuje więcej, niż zaledwie kilka minut!
Żółtka ucierane z cukrem i dodane do ubitej piany z białka, a wszystko mieszane na parze powoduje, iż masa robi się jednolita. W sezonie truskawkowym moczy się w niej owoce i zajada
pychota do dziś.”
Miłego dnia kochani i dobrych smaków na dziś.