Przejdź do treści
  • styczeń 2022
    PonWtoŚroCzwPiąSobNie
    272829303112345678910111213141516171819202122232425262728293031123456
  • Kliknij aby przejść do informacji o CAM w Języku łatwym do Czytania
  • Kliknij aby przejść do podstrony z materiałami video
  • Kliknij aby przejść do kanału na facebooku
  • Kliknij aby przejść do naszego kanału na Instagramie
  • Kliknij aby przejść do naszego kanału na YT

Szukaj wydarzeń w Warszawie

Termin

Kategorie wydarzeń

Bilety

  • Zakres cen
Znaleziono
dekoracyjna
historia sztukiwykład online
Wszyscy
Kultura

Od „kremówki” do „kukułki” – najnowsze dzieje warszawskiej sceny cukierniczej | ONLINE

13

wrz

poniedziałek, godz. 18:30 - 20:00

Warszawa, cała Polska,

Centrum Interpretacji Zabytku ONLINE

OrganizatorStrona organizatoraZnajdź go na:
Centrum Intepretacji Zabytku Centrum Interpretacji Zabytku Strona organizatora w serwisie FacebookStrona organizatora w serwisie InstagramStrona organizatora w serwisie YouTube

Od „kremówki” do „kukułki” – najnowsze dzieje warszawskiej sceny cukierniczej | ONLINE

Cykl wykładów poświęconych różnorodnym praktykom biesiadowania, handlu produktami spożywczymi oraz wytwórstwu wybranego asortymentu. Wykłady w oparciu o kwerendę archiwalną i biblioteczną, uwzględniającą historię warszawskich kupców i producentów. Całość łączy historia smaku i rzemiosła cukierniczego w Warszawie widziana w perspektywie luksusowych wyrobów cukierniczych Europy i świata.

 

ProwadzącyAlbert Judycki – wnuk założyciela i właściciel warszawskiej Cukierni Lukullus, absolwent Instytutu Etnologii i Antropologii Kulturowej UW oraz Akademii Kulinarnej Le Cordon Bleu w Paryżu.

 

Informacje o wydarzeniu online

Wejściówki online do kupienia przez stronę ewejsciowki.pl. Po opłaceniu wejściówki dostaniesz maila z linkiem do wykładu online.

Wykład online realizujemy przez platformę ZOOM. Na telefonie komórkowym lub tablecie aplikację ZOOM należy wcześniej bezpłatnie pobrać i zainstalować.