Przejdź do treści
  • lipiec 2024
    PonWtoŚroCzwPiąSobNie
    123456789101112131415161718192021222324252627282930311234
  • Kliknij aby przejść do informacji o CAM w Języku łatwym do Czytania
  • Kliknij aby przejść do podstrony z materiałami video
  • Kliknij aby przejść do kanału na facebooku
  • Kliknij aby przejść do naszego kanału na Instagramie
  • Kliknij aby przejść do naszego kanału na YT

Szukaj wydarzeń w Warszawie

Termin

Kategorie wydarzeń

Bilety

  • Zakres cen
Znaleziono
panorama warszawy po zmierzchu
Wszyscy
Warsztaty

Żydowskie smaki dawnych sztetli – bezpłatne warsztaty kulinarne dla osób 60+

18

lip

czwartek, godz. 11:00 -

Warszawa,

Muzeum POLIN

OrganizatorStrona organizatoraZnajdź go na:
Muzeum POLIN Żydowskie smaki dawnych sztetli Strona organizatora w serwisie Facebook

Żydowskie smaki dawnych sztetli – bezpłatne warsztaty kulinarne dla osób 60+

Muzeum POLIN zaprasza na warsztaty kulinarne, podczas których przyjrzymy się zależnościom między kuchnią polską a żydowską. Omówimy charakterystykę kuchni aszkenazyjskiej, skupiając się szczególnie na cymesie oraz chałce, bo właśnie te dwa przysmaki wspólnie przygotujemy.

  • 18 lipca (czwartek), godz. 11:00-14:00, Pracownia kulinarna „U Fani”
  • Zapisy telefonicznie w godz. 10:00-15:00 pod numerem: 22 471 03 01 wew. 2, można też wysłać e-mail na adres: rezerwacje@polin.pl
  • Wstęp bezpłatny

W czasie warsztatów przygotujemy ciasto na tradycyjną chałkę, poznamy wyróżniki żydowskiego przepisu, a także nauczymy się dwóch splotów chałek. Dodatkiem do niezwykłego pieczywa będzie cymes – prosta potrawa, której nazwa w słowniku języka polskiego oznacza coś wyjątkowego, jedynego w swoim rodzaju.